Pstruh na rošte
Potrebujeme:
600 g vyčisteného pstruha, maslo, 2 citróny, olej, strúhanka, rasca, soľ.
Marináda: 2 vajcia, 1 čajová lyžička sójovej omáčky, maizena, vegeta, olej, .
Marináda: 2 vajcia, 1 čajová lyžička sójovej omáčky, maizena, vegeta, olej, .
Ako na to:
Najprv si pripravíme marinádu. Upraveného, očisteného, vypitvaného a vo vlažnej vode umytého pstruha osušíme, osolíme a natrieme olejom. Dáme ho do marinády aspoň na 2 hodiny. Potom ho z oboch strán opečieme domäkka.
Upečeného pstruha dáme na teplý tanier, polejeme rozohriatym maslom a ozdobíme plátkom citróna.
Podávame ihneď so zeleninovou oblohou.
Upečeného pstruha dáme na teplý tanier, polejeme rozohriatym maslom a ozdobíme plátkom citróna.
Podávame ihneď so zeleninovou oblohou.